Her er Oslos nye elbuss

I løpet av 2019 skal elektriske busser rulles ut i Oslo, og gi byen Nordens største flåte med elbusser.


<p><b>NY:</b> Dette er Oslos nye elbuss.</p>

NY: Dette er Oslos nye elbuss.

– Elbusser gir et mer attraktivt kollektivtilbud. Oslo får nå Nordens største flåte av elektriske leddbusser. Flere og flere av innbyggerne i Oslo velger kollektivtransport fremfor bil, og elbusser er et godt bidrag til at Oslo skal bli en nullutslippsby innen 2030, sier byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg.

Til sammen skal det kjøre 70 nye elbusser i Oslo i løpet av 2019. Unibuss som er en av tre selskaper som skal kjøre de nye bussene, har drevet med testing siden 2017.

Også Bergen kommer til å lansere elbusser, og skal ha på plass rundt 80 elbusser i løpet av 2020.

– Vi håper at Osloborgerne ønsker elbussene velkommen. Vi tror våre kunder vil sette pris på busser som vil gi bedre luftkvalitet, mindre støy, og en mer behagelig og stillegående reise», sier plandirektør i Ruter, Snorre Lægran.

Saken fortsetter under bildet.

 <p><b>SNORKLIPP:</b> Administrerende direktør i Unibuss Øystein Svendsen, miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Nguyen, og plandirektør i Ruter, Snorre Lægran var tilstede for å markere at Oslo har fått elbusser.</p>

SNORKLIPP: Administrerende direktør i Unibuss Øystein Svendsen, miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Nguyen, og plandirektør i Ruter, Snorre Lægran var tilstede for å markere at Oslo har fått elbusser.

Miljøbussene er av typen VDL Citea Electric, og de to kategoriene som er kjøpt av inn av bussen har en rekkevidde på mellom 50–110 kilometer per lading.

– Vi som jobber med kollektivtransport har et ansvar for å gjøre byen vår enda mer miljøvennlig, og med elbussene bidrar vi til bedre luftkvalitet og til å kutte
klimagassutslipp. I tillegg er Oslo Europas miljøhovedstad i 2019, noe som gjør at vårt innkjøp av elbusser passer ekstra godt i år», forteller administrerende direktør i Unibuss Øystein Svendsen.

Både Unibuss, Nobina og Norgesbuss skal ta i bruk de nye elektriske bussene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå