Eltek-sjef siktet for innsidehandel

Eltek-sjef Morten Angelil avhøres av Økokrim nå.

Det melder Eltek

OSE
ELT
i en børsmelding torsdag formiddag.

Økokrim bekrefter til E24 at Morten Angelil og Lars Jervan, som er sjef for Nera Networks, er siktet for misbruk av innsideinformasjon.

- Vi gjennomfører nå en aksjon som gjelder misbruk av innsideinformasjon, sier kommunikasjonsrådgiver Mie Skarpaas i Økokrim.

Nera Networks er et heleid datterselskap av Eltek.

Razzia

Konstituert førstestatsadvokat Thomas Skjelbred leder etterforskningen. Skjellbred bekrefter at Økokrim har gjennomført razzia ved kontoret og hjemme hos de siktede.

- Jeg kan bekrefte av vi har benyttet tvangsmidler, sier Skjellbred.

- Er det noen sammenheng mellom denne saken og siktelsen mot Morten Angelils far, Alain Angelil?

- På dette tidspunktet kan jeg ikke si noe om en eventuell sammenheng, men det dreiser seg om samme selskap. Sånn sett har den første saken gitt oss grunn til å foreta videre undersøkelser, sier Skjellbred.

Les også:

I avhør

Styreleder Erik Thorsen i Eltek fikk beskjed om siktelsen torsdag morgen. Han har ennå ikke vært i kontakt med Morten Angelil.

- Han er tatt med til avhør, og jeg har ikke fått snakket med ham, sier Thorsen til E24.

- Vil Angelil fortsette å fungere i stillingen som konsernsjef?

- Vi har ennå ikke fått anledning til å diskutere denne saken i styret. Jeg har ikke fått anledning til å kalle inn til styremøte, men vil gjøre det så raskt som praktisk mulig, sier Thorsen.

Far og sønn

I juni 2006 tok Morten Angelils far, Eltek-gründeren Alain Angelil, permisjon fra styret i Eltek etter at han i januar 2006 var blitt siktet av Økokrim for flere tilfeller av kjøp og salg av Eltek-aksjer.

Bakgrunnen for siktelsen var at Alain Angelil solgte 600.000 aksjer i Eltek i desember 2005. En måned senere, i januar 2006, stupte Eltek-aksjen på Oslo Børs etter at ledelsen la frem dårlige nyheter på kapitalmarkedsdagen.

Alain Angelil er fortsatt siktet, og saken er under etterforskning. Alain Angelil har hele tiden hevdet at han er urettmessig siktet.

Angelil-familien kontrollerer drøyt 12 prosent av aksjene i Eltek.

Børspause

Eltek ble satt i børspause i forkant av børsåpningen torsdag. Etter at Eltek kom med nyheten om innsidehandel, ble handelen i aksjen åpnet igjen klokken 10:56.

Aksjen er ned 4 prosent klokken 11:00.

Følg aksjen på Børs24.

Det lyktes ikke E24 å komme i kontakt med Eltek-gründer Alain Angelil torsdag formiddag.

Les også:

På forsiden nå