Venstre bekymret over EØS-motstand

Venstre er bekymret over at stadig flere, både i politikk og i fagbevegelse, stiller seg kritiske til EØS-avtalen.


<p><b>BEKYMRET:</b> – Det er all grunn til stor bekymring. Nå trenger vi mer, ikke mindre internasjonalt samarbeid, sier Venstre-nestleder Ola Elvestuen om det økende antallet av EØS-motstandere.</p>

BEKYMRET: – Det er all grunn til stor bekymring. Nå trenger vi mer, ikke mindre internasjonalt samarbeid, sier Venstre-nestleder Ola Elvestuen om det økende antallet av EØS-motstandere.

– Det er stadig flere i LO og i Fremskrittspartiet som er imot EØS-avtalen, en avtale som er så avgjørende for norsk næringsliv. Det er all grunn til stor bekymring. Nå trenger vi mer, ikke mindre, internasjonalt samarbeid, sier Venstre-nestleder Ola Elvestuen til Dagens Næringsliv.

Han mener det er illusorisk at EØS-motstanderne nå sier Norge vil være bedre tjent med separate handelsavtaler enn med EØS-avtalen.

– Vi må være innenfor, med i samarbeidet i EU, hvis vi skal nå klimamålene. Samarbeidet trengs også i flyktningpolitikken og i sikkerhets- og utenrikspolitikken, sier Elvestuen.

Til LO-kongressen som starter mandag er det sendt inn flere forslag enn tidligere om å gå ut av EØS, å reforhandle eller endre avtalen.

Senterpartiet er blant dem som har vedtatt at det er nødvendig med en ny handelsavtale for å sikre et anstendig norsk arbeidsliv.

– Det er en helt annen virkelighet etter at Storbritannia vedtok å gå ut av EU. Vi er opptatt av å ha en sterk utenriksminister som forsvarer Norges interesser. Dagens regjering har vært preget av nesegrus beundring for alt som kommer fra Brussel, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå