Måling: Støre er statsministerfavoritt

Jonas Gahr Støre (Ap) er folkets statsministerfavoritt med 47 prosent mot Erna Solbergs (H) 40, ifølge ny måling.


<p><b>FOLKETS FAVORITT?</b> Partileder Jonas Gahr Støre.</p>

FOLKETS FAVORITT? Partileder Jonas Gahr Støre.

Respons Analyse har gjennomført statsministermålingen for Aftenposten.

– Det er gledelig at Jonas leder statsministermålingen. Stortingsvalget i 2017 blir et veldig klart regjeringsvalg, sier Trond Giske, Aps nestleder.

Ifølge målingen foretrekker 53 prosent av kvinnene Støre, mens 33 prosent av kvinnene ønsker Solberg. Blant menn har Solberg et lite overtak.

– Det er bare i den eldste aldersgruppen over 60 år at Solberg har mer støtte enn Støre. I alle andre aldersgrupper ligger Støre en del foran, sier Idar Eidset i Respons Analyse.

Tallene som viser statsministerkandidatenes popularitet blant andre partier viser at Støre har et solid grep på velgerne fra Ap, SV, Sp, Rødt og Miljøpartiet de Grønne.

Solberg er klart førstevalg hos dem som stemmer Høyre eller Frp, men hun er også populær blant KrF og Venstres velgere, men her er bildet mer delt.

42 prosent av Venstres velgere har Støre som førstevalg. Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, håper Solberg vil styrke seg fram mot valget.

– Jeg legger ikke så mye vekt på disse tallene. Det er få som er spurt i hvert parti, og over 50 prosent i både Venstre og KrF sier de vil ha Erna Solberg, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå