EU og Sveits med ny avtale for å stoppe skattesnytere

EU og Sveits har undertegnet en omfattende avtale som skal forhindre at EU-borgere gjemmer unna penger i sveitsiske banker.

<p><b>I BOKS:</b> EUs finanskommissær Pierre Moscovici undertegnet onsdag avtalen med Sveits' statssekretær for internasjonale økonomiske forhold, Jacques de Watteville.</p>

I BOKS: EUs finanskommissær Pierre Moscovici undertegnet onsdag avtalen med Sveits' statssekretær for internasjonale økonomiske forhold, Jacques de Watteville.

I henhold til avtalen skal EU og Sveits automatisk utveksle informasjon om bankkontoene til deres respektive borgere fra og med 2018.

Avtalen skal stoppe skattesnytere og representerer et steg mot et mer rettferdig skattesystem i Europa, fastslår EUs finanskommissær Pierre Moscovici.

Han undertegnet avtalen onsdag med blant andre Sveits' statssekretær for internasjonale økonomiske forhold, Jacques de Watteville.

EU er i forhandlinger om lignende avtaler med Andorra, Liechtenstein, Monaco og San Marino.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå