Europeisk industri ut mot København-forliket

Europeiske industriforbund er sterkt kritiske til klimaforliket etter København-konferansen.
<b>KRITIKKEN HAGLER:</b> Utfallet av klimaforhandlingene i København har fått krass kritikk fra flere kanter. Her demonstranter med parolen "COP15 is a killing joke" under konferansen.
KRITIKKEN HAGLER: Utfallet av klimaforhandlingene i København har fått krass kritikk fra flere kanter. Her demonstranter med parolen "COP15 is a killing joke" under konferansen.

– Utfallet av København-forhandlingene er en skuffelse, sa Gordon Moffat, som er sjef for Det europeiske forbundet for jern- og stålindustri (EUROFER).

EUROFER og andre interessegrupper kritiserer klimaforhandlerne for ikke å ha kommet opp med forslag til hvordan bedriftene bør investere for å hanskes med CO2-utslipp.

Like vilkår på verdensbasis for hvordan bedrifter skal forholde seg til beskyttelse av miljøet var ett av målene industriforbundet håpet ville bli nådd i København.

– Inntil en avtale som forplikter industribedrifter verden over er på plass, må EU fortsette å beskytte konkurranseevnen til den europeiske industrien.

I Tyskland går den innflytelsesrike sammenslutningen av tyske industriforbund (BDI) hardt ut mot resultatet av klimaforhandlingene.

Uttalelsene fra BDI øker presset på statsminister Angela Merkel, som etter konferansen får hard medfart av både medier og opposisjon for ikke å ha gjort nok for å sikre en bindende og mer omfattende avtale i København.

Les også: Britene refser Kina etter København-møtet

Les flere økonominyheter på E24

På forsiden nå