F-16 koster fortsatt en milliard kroner i året

Forsvaret regner med å bruke flere milliarder kroner på F-16-flyene i årene framover, selv om de etter hvert fases ut og erstattes med F-35. 


<p><b>SKAL FASES UT:</b> Men vil fortsatt koste frem til de er borte. Her ser vi et F-16 fotografert i luftlagene over Fåvang, under en oppvisning i forbindelse med World Cup i alpint på Kvitfjell.</p>

SKAL FASES UT: Men vil fortsatt koste frem til de er borte. Her ser vi et F-16 fotografert i luftlagene over Fåvang, under en oppvisning i forbindelse med World Cup i alpint på Kvitfjell.

Luftforsvaret opplyser til Adresseavisen at materielldriftsutgiftene til F-16 i dag ligger på rundt én milliard kroner i året. Fremdeles gjøres det kontinuerlige oppgraderinger på de snart 40 år gamle flyene. 

 –Det er nødvendig for å sikre at de kan være operative, sier den nye sjefen for Luftforsvaret, generalmajor Tonje Skinnarland.

F-16 skal etter planen fases helt ut i 2021–2022.

–Utfasingen av F-16 starter i 2017 og er knyttet til mottak av F-35 i Norge. Kostnaden på drift av F-16 vil i årene fremover reduseres fordi vi bruker dem mindre, mens kostnaden per flytime øker, skriver kommunikasjonssjef Stian Roen i Luftforsvaret i en epost.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå