Skal grilles i EU-parlamentet om datalekkasjen

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har sagt ja til å møte folkevalgte i EU-parlamentet for å svare på spørsmål rundt personvernskandalen.


<p><b>TIL EUROPA:</b> Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal møte Frankrikes president og har samtidig sagt ja til å forklare seg foran europeiske parlamentarikere.</p>

TIL EUROPA: Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal møte Frankrikes president og har samtidig sagt ja til å forklare seg foran europeiske parlamentarikere.

Møtet kan finne sted så tidlig som neste uke, skriver EU-parlamentets president Antonio Tajani i en uttalelse på Twitter.

Mark Zuckerberg ble invitert til å møte parlamentet like etter høringen han hadde for den amerikanske Kongressen i mars. Der ble han grillet om misbruken av informasjon fra mange millioner Facebook-brukere.

– Våre borgere fortjener en fullstendig og detaljert forklaring. Jeg ønsker Mark Zuckerbergs beslutning om å stille opp i egen person foran representantene for 500 millioner europeere velkommen. Det er et steg i rett retning for å gjenopprette tillit, skriver Tajani.

Zuckerberg må foran parlamentarikerne forklare hvordan analyseselskapet Cambridge Analytica, som bisto Donald Trump i valgkampen, kunne stjele personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere. Zuckerberg må også klargjøre at persondata ikke blir brukt for å manipulere demokratiet.

Zuckerberg skal etter planen til Frankrike mellom 24. og 26. mai, for å blant annet møte president Emmanuel Macron, og derfor tror flere medier at en høring i EU-parlamentet vil skje rundt samme tidspunkt.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå