Færre nye arbeidsledige i USA

I forrige uke var det 386.000 nye søkere til arbeidsledighetstrygd i USA. Det er 6.000 færre en uken før.

FÆRRE ARBEIDSLEDIGE: Tallet på nye søkere til ledighetstrygd i USA sank noe i forrige uke. Bildet er fra et jobbsøkerseminar i Brooklyn, New York i april.
FÆRRE ARBEIDSLEDIGE: Tallet på nye søkere til ledighetstrygd i USA sank noe i forrige uke. Bildet er fra et jobbsøkerseminar i Brooklyn, New York i april.

Antallet på førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd (Jobless claims) i USA falt med 6.000 til 386.000 i forrige uke.

I forkant av tallene ventet analytikerne at 385.000 nye søkere ville søke om ledighetstrygd forrige uke, ifølge estimater Bloomberg har hentet inn.

For uken i forveien, den tredje uken i juni, var antallet søkere på 392.000, revidert fra foreløpig rapporterte 387.000.

Tallet på nye arbeidsledige er fortsatt svært høyt hvis man ser 2012 under ett. Tallene fra forrige rapport på 392.000 nye søkere er høyeste notering så langt i år. Samme tall ble også notert i april.

Fireukers-gjennomsnittet på tallene falt forsiktig med dagens offentliggjøring. Snittet over de siste fire ukene ligger nå på 386.750, ned fra 387.500 i forrige uke.

Antallet på nyansettelser har hatt en svak utvikling og endte på 69.000 i mai måned, skriver Bloomberg. Tallet har falt hver måned siden januar.

Les flere av dagens nyheter:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå