Finansdepartementet advarer mot tidlig pensjon

Finansdepartementet mener at det ikke vil lønne seg for folk flest å ta ut tidlig pensjon. De advarer mot eksperter som hevder noe annet.

<p>ADVARER: Statssekretær Roger Schjerva i Finansdepartementet mener det ikk er lønnsomt å ta ut pensjon tidlig.</p>

ADVARER: Statssekretær Roger Schjerva i Finansdepartementet mener det ikk er lønnsomt å ta ut pensjon tidlig.

Finansdepartementet vil mandag presentere en ny beregning av lønnsomheten av å ta ut tidlig alderspensjon fra folketrygden, skriver Dagbladet. Den konkluderer med at det ikke vil lønne seg for de fleste nordmenn.

– Det har ved flere anledninger blitt hevdet at det alltid er lønnsomt å ta ut pensjon tidlig. Vi mener disse rådene er misvisende, sier statssekretær i Finansdepartementet, Roger Schjerva.

LES OGSÅ: - Systemet oppfordrer folk til tidligpensjon

Departementet mener tidlig pensjon kun vil lønne seg for folk med lav lønn og som forventer kort levetid. Årsaken er blant annet at du får mer igjen for å spare i folketrygden enn i bank, når det tas hensyn til skatt, hevder Schjerva.

Andre kilder avisen har snakket med, mener bildet er mer komplisert og at dette må vurderes individuelt. Daglig leder i pengedoktoren, Agnes Bergo, mener dessuten at departementet overser at folk kan synes tidlig pensjon er psykologisk lønnsomt selv om det ikke er økonomisk lønnsomt: å disponere pengene selv kan ha stor verdi for mange, sier hun.

LES OGSÅ:

Eksplosiv økning i antallet unge pensjonister

Uventet mange tar ut pensjon før 67

Aldersbesettelsen

 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå