Hevder Opel blir splittet

Tysk avis hevder bilkonsernet Opel kan bli splittet opp.
<b>SNART RØDT LYS: </b> Det fryktes at en eventuell konkurs i GM, kan ende med at Opel blir erklært insolvent.
SNART RØDT LYS: Det fryktes at en eventuell konkurs i GM, kan ende med at Opel blir erklært insolvent.

Det kriserammede tyske bilkonsernet Opel kan bli splittet opp. Næringsminister Karl-Theodor zu Guttenberg vurderer for første gang full oppløsning av selskapet, skriver avisen Bild-Zeitung.

Avisen viste tirsdag til et internt arbeidsdokument fra Guttenbergs hånd. Her heter det at ingen av de tre tilbudene som foreligger – fra italienske Fiat, den canadiske bildelprodusenten Magna og holdingselskapet Ripplewood – kan godtas.

- Fra et samfunnsøkonomisk synspunkt vil en oppløsning føre til nedbygging av overkapasitet og en tilsvarende sanering av markedet. Men rent politisk er det neppe mulig å vinne forståelse for en oppløsning, het det videre i dokumentet.

Ifølge Bild-Zeitung vil statsminister Angela Merkel og andre toppolitikere trolig gå inn for videre forhandlinger med Magna når de onsdag kveld samles for å drøfte Opels skjebne.

- Men Fiat er ikke ute av bildet, tilføyde avisen.

Opel eies i dag av det amerikanske konsernet General Motors, som sliter svært tungt økonomisk. Tautrekkingen om den tyske fabrikkens skjebne vil til sjuende og sist bli avgjort i USA og ikke i Tyskland, skriver nyhetsbyrået DPA.

Les flere økonominyheter på E24.no

På forsiden nå