Finansminister avviser planlagt Hellas-konkurs

EUs nåværende traktat inneholder ingen bestemmelser som gjør det mulig for Hellas å forlate Europas økonomiske og monetære union (ØMU).

IKKE (Ø)MULIG: Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble sier at det ikke er mulig for Hellas å forlate euro-samarbeidet.
IKKE (Ø)MULIG: Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble sier at det ikke er mulig for Hellas å forlate euro-samarbeidet.

Det sier Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble i et tv-sendt intervju mandag kveld, ifølge Dow Jones Newswires.

I helgen lekket det ut rykter i media om at Tysklands regjering forbereder en plan for å beskytte bankene ved en eventuell gresk konkurs. Regjeringen skal blant annet ha overveid å benytte et redningsfond for bankene.

I intervjuet understreket Wolfgang Schäuble at disse mulige tiltakene, som det skrives om i media, ikke kan anses som planer for kommende tysk politikk.

- En regjering tenker også på hva den skal gjøre om en katastrofe inntreffer. Men det er ikke planer. Det må skilles, sa Schäuble.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå