Folk delt i synet på formuesskatt

Skillelinjene blir tydeligere når man ser på de spurtes politiske tilhørighet.

<p><b>PARTISTYRT:</b> Nordmenn er delte i synet på formuesskatt, men følger i stor grad synet til partiet de stemmer på, her representert ved Frps Siv Jensen, Aps Jens Stoltenberg og Høyres Erna Solberg. <br/></p>

PARTISTYRT: Nordmenn er delte i synet på formuesskatt, men følger i stor grad synet til partiet de stemmer på, her representert ved Frps Siv Jensen, Aps Jens Stoltenberg og Høyres Erna Solberg. 

Befolkningen er delt på midten i synet på formuesskatt, men skillelinjene blir tydeligere når man ser på den politiske tilhørigheten, viser en måling som Ipsos MMI har laget for Dagbladet.

Målingen viser at 45 prosent ønsker å beholde formuesskatten. 45 prosent ønsker å kvitte seg med den, mens 10 prosent ikke vet hva de mener om saken.

Skillelinjene blir tydeligere når man ser på de spurtes politiske tilhørighet. Blant Arbeiderpartiets velgere svarer 75 prosent at de er for formuesskatten. Enda flere som stemmer på Sosialistisk Venstreparti, 87 prosent, ønsker å beholde skatten.

I motsatt ende befinner Høyres og Fremskrittspartiets velgere seg. 72 prosent av begge partienes velgere er motstandere av formuesskatten.

LES OGSÅ: 646.000 kunne sluppet toppskatt med Høyres formuesskattekutt

I det politiske sentrum er holdningen likegyldig, men det store flertallet er for å beholde formuesskatten.

Undersøkelsen viser også at menn, unge, vestlendinger, folk med høy inntekt og middels utdanning er mest positive til å fjerne formuesskatten. Folk i Oslo, kvinner, eldre, de med høy utdanning og middels inntekt er mest negative til formuesskatten.

LES OGSÅ: 

– Spart formuesskatt vil skape arbeidsplasser

Få tapper bedriften for å betale formuesskatt

- Fordelingseffekten er helt forferdelig

Dette er Høyres skatteløsningPå forsiden nå