Detaljhandelen opp 2,9 prosent

Vi handlet varer i butikkene for nesten 387 milliarder kroner de ti første månedene i fjor. Det er 2,9 prosent mer enn i samme periode året før.


<p><b>SESONGSHOPPING:</b> Flere butikker satser på ekstra kunder i forbindelse med «høytidene». Illustrasjonsfoto.</p>

SESONGSHOPPING: Flere butikker satser på ekstra kunder i forbindelse med «høytidene». Illustrasjonsfoto.

Den månedlige detaljomsetningsindeksen viste til sammenligning en vekst på 2,6 prosent i samme periode. Netthandelen har stadig stor vekst, og økter med vel 14 prosent de ti første månedene i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

I september og oktober i 2016 ble det handlet for over 79 milliarder kroner i detaljhandelsbutikkene. Dette er en vekst på 1,9 prosent fra 5. termin året før.

Virksomheter som selger og reparerer motorkjøretøyer, omsatte for 204 milliarder kroner de første ti månedene i fjor. Det tilsvarer en økning på nesten 18 milliarder kroner eller 9,7 prosent fra samme periode året før.

I september og oktober økte omsetningen for salg og reparasjon av motorkjøretøyer med 8,4 prosent i forhold til samme periode i 2015.

Engroshandelsbedriftene omsatte for nesten 749 milliarder kroner i fjorårets første ti måneder. Det tilsvarer en vekst på 4,9 prosent fra samme periode året før.

I september og oktober ble det handlet for 160 milliarder kroner hos engroshandelsbedriftene, en vekst på 2,3 prosent fra 2015.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå