Frp-ledelsen: - Dårlig valg grunnet terrorfokus

I sin årsberetning peker sentralstyret i Frp på terrorsaken som en av grunnene til det dårlige valgresultatet.

SKYLDER PÅ TERROREN: Frp-ledelsen legger mye av skylden for det dårlige valget på det massive terrorfokuset som kom etter 22. juli.
SKYLDER PÅ TERROREN: Frp-ledelsen legger mye av skylden for det dårlige valget på det massive terrorfokuset som kom etter 22. juli.

«Ekstremt fokus på Utøya, AUF og Ap» får sammen med «uheldige utspill fra enkeltpersoner i partiet» skylden når sentralstyret i Frp skal forklare det dårlige valget i fjor høst i sin årsberetning til landsmøtet, skriver Klassekampen.

– Når vi må bruke 80 prosent av tida vår på å snakke om andre ting enn politikk, sier det seg selv at det har vært vanskelig å stå opp om morgenen, sier Frp-nestleder Per Sandberg.

Overgrepsanklager og horehusbesøk

Sandberg havnet i fokus da han på Stortinget uttalte at Arbeiderpartiet har spilt offer etter angrepene 22. juli. Sandberg beklaget seinere utsagnet. Deretter kom Carl I. Hagens uttalelser om at politiet brukte for mye ressurser på Utøya-etterforskningen.

LES OGSÅ: Carl I. Hagen dropper Frp-landsmøtet

Overgrepsanklagene mot sentralstyremedlem Trond Birkedal og stortingsrepresentant Bård Hoksruds besøk på horehus i Riga var også svært belastende for partiet.

Særlig måtte partileder Siv Jensen og daværende generalsekretær Geir Mo tåle kraftig kritikk for sin håndtering av Birkedal-saken.

Konsekvensene av det dårlige valgresultatet, der partiet mistet 529 folkevalgte i kommunestyrer og fylkesting, er at partiet nå må nedbemanne på sine sentrale kontorer.

Tror på et vendepunkt

Partileder Siv Jensen tror landsmøtet markerer et vendepunkt for partiet.

– Vi er klare for en ny start, og landsmøtet i helgen blir siste utkvittering av det vanskelige året vi har hatt. Derfor har det vært viktige for oss å være så tydelige i vår årsberetning, sier hun.

LES OGSÅ: Frp vil gjøre Tromsø til Las Vegas

Overfor Dagsavisen sier hun at alle forsøk på å koble partiet til Anders Behring Breivik er «helt hinsides».

– Forsøk på å koble det forrykte budskapet fra denne morderen og terroristen til politikk tar jeg kraftig avstand fra. Han lever i sin helt egen verden, sier Jensen.

Breivik skal ha meldt seg ut av Frp fordi han mente partiet var for moderat, men Siv Jensen ønsker ikke å kommentere dette ytterligere.

– Jeg har ikke noe behov for å tolke eller synse eller mene noen ting om dette forrykte mennesket, sier hun.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå