Frp-ordfører ber eget parti dempe språkbruken

Askøy-ordføreren mener terrorangrepene må gjøre at hans eget parti, Fremskrittspartiet, slutter å snakke om at innvandrere ødelegger norsk kultur.

KRITISK: Askøy-ordfører Knut Hanselmann mener hans eget parti bør tenke nytt i innvandnringsspørsmål.
KRITISK: Askøy-ordfører Knut Hanselmann mener hans eget parti bør tenke nytt i innvandnringsspørsmål.

Knut Hanselmann sier til Bergens Tidende at han tror angrepene og Breiviks manifest vil få varige konsekvenser for hvordan partiet framstår.

– Jeg tror vi vil få en annen type diskusjon når det gjelder innvandring. Ikke bare i valgkampen, men i år framover. Frp er partiet som vil ha minst innvandring i Norge, og det kommer vi fortsatt til å hevde. Men språkbruken må bli helt annerledes og mer saklig, sier han.

Han mener det blir feil å fokusere så mye på kultur.

– Vi bør fokusere på ting som at kommunene ikke har kapasitet til å ta imot flere når det gjelder mottaksapparat, integrering, barnevern og lignende. Det kan vi ha en saklig og grei diskusjon rundt, i motsetning til å snakke om kultur og at samfunnet blir revet i filler, mener han.

 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå