Gode tider for SkandiaBanken

Tjener godt på nettbank, men kostnadene skyter i været.

Nettbanken SkandiaBanken kan notere seg for kraftig vekst, men det gjelder både kostnader og inntekter. Av en inntektsvekt på 115 millioner kroner i de tre første kvartalene i år, forsvinner 111 millioner i kostnader.

Nye prosjekter koster dyrt

- Noe av forklaringen er at en del kostnader er flyttet fra provisjon til driftskostnader. Samtidig gjør også økte volumer at kostnadene øker. På toppen av det har vi utvikling av flere prosjekter som drar med seg kostnader, som vi fører over driften, sier banksjef Øyvind Thomassen i SkandiaBanken til E24.

De ni første månedene i 2007 ga et resultat før skatt på 135 millioner kroner - ganske nøyaktig det samme som de samme månedene i 2006.

Thomassen er godt fornøyd med utviklingen i banken, og er særdeles fornøyd med at kundene tar i bruk stadig flere av produktene banken tilbyr. Spesielt går salget av fond bra, sier banksjefen.

- Veksten vår skyldes at vi får flere kunder, og at de vi har kjøper flere produkter, sier Thomassen.

Ingen tap

Tapene er fremdeles i praksis fraværende. SkandiaBanken har pådratt seg utlåstap på 16 millioner kroner i løpet av de tre første kvartalene i 2007. Med en utlånsbok på 24 milliarder kroner er ikke de rare greiene.

- Generelt er det gode tider i Norge, og kundene er i stand til å håndtere renteoppgangen. Jeg tror de fleste banker og kunder i Norge har vært flinke til å ta hensyn til at renten skulle stige, og samtidig strekker man seg langt for å betale lånet på bolig, sier Thomassen.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå