- Gudesen er en subb

Robert Keith sier han er sjokkert etter at Hans Gude Gudesen vil trekke seg fra styret i Thin Film Electronics.

Krangelen, uenighetene og kraftsalvene vil ingen ende ta i striden mellom den norske gründeren Hans Gude Gudesen og de britiske investorene Robert Keith og Thomas Fussell.

Etter vinterens aksjonæropprør i selskapet Opticom, der Petter Stordalen, Orkla og Øystein Stray Spetalen for en kort periode fravristet Keith & Co. makten, ble Gudesens teknologisatsning Thin Film Electronics skilt ut som eget selskap.

Gudesen fikk velge sitt eget styre, og tok med seg Jon Wiggen og Ole Jørgen Fredriksen som henholdsvis leder og styremedlem.

Men igjen har det skåret seg fullstendig mellom Gudesen og Keith og Fussell.

I dag meldte Gudesens TFE-styre at det ikke vil stille til gjenvalg på den ekstraordinære generalforsamlingen som avholdes i morgen.

- Styret har mottatt en rekke innspill og krav fra selskapets hovedaksjonærer som ikke harmonerer med det styret har lagt opp til, sier avtroppende styreleder Jon Wiggen i en pressemelding.

Det var TFE-aksjonær Fast Search & Transfer

OSE
FAST
som ba om møtet som avholdes mandag.

Forbløffet

- Jeg er forbløffet. Hva er det de holder på med? De gir aksjonærene 24 timer til å finne nye medlemmer, og hva skjer hvis ingen vil sitte i styret? sier TFE-storaksjonær og Fasts mektige mann, Robert Keith, til Næringsliv24.

- Dette viser bare hva slags subb de er, sier han.

Flere nyheter på Næringsliv24.

- Kan ikke bare knuse et selskap

Keith sier han er "sjokkert" over Gudesens beslutning, men at han ikke selv vil stille til styrevalget i morgen.

Ifølge Keith ba Fast om mandagsmøtet for å bli orientert etter at Gudesens styre sparket 16 av 17 forskere i Thin Film Electronics for fremover heller å satse pengene på salg og kommersialisering av lagringsteknologien som er forsket frem.

- Jeg kan ikke huske et selskap som sparker 90 prosent av staben uten å gi en presentasjon til aksjonærene, sier Keith.

- Men jeg tenkte: Hvis de nå gir en god presentasjon, ville vi alle være veldig støttende. Men du kan ikke bare knuse et selskap uten å spørre om aksjonærenes godkjennelse.

- Ikke en rett landevei

Gudesen mener på sin side at Thin Film Electronics er mer levedyktig enn noen sinne.

- Og menneskelig udyktighet i samarbeid har ikke mulighet til å stoppe dette uansett. Men livet er ikke en rett landevei, sier gründeren til Næringsliv24.

Han mener det er Fast som må forklare seg i denne saken, fordi det er Fast som har bedt om møtet.

- Men aksjonærene som har trodd på dette i alle år, skal iallfall ikke bli skuffet hvis jeg får styre. Men jeg har ikke kontroll over stemmegivningen nå.

- Hvorfor skal vi bare slåss?

Gudesen sier han er veldig lei alt bråket som har fulgt ham den senere tiden. Han mener tiden nå er inne for å dyrke kommersialiseringen av produktene som er forsket frem de siste årene.

- Hvorfor i all verden skal vi bare slåss? Få det ut og tjen penger! Man må være en smule sta for å holde ut dette ståket.

Les mer fra generalforsamlingen i Thin Film Electronics på Næringsliv24 fra klokken 17.00 mandag.

På forsiden nå