- Hagen lever i en milliardærboble

Finansminister Kristin Halvorsen mener Stein Erik Hagens tips om å skifte snippen på skjorten for å spare penger viser at han lever i en boble.

Stein Erik Hagens råd om å skifte ut snippen på skjorten i stedet for å kjøpe ny skjorte for å spare penger blir møtt med latter, vantro og sinne, ifølge Dagbladet.

Det var i Dagens Næringsliv tirsdag Hagen kom med det berømte sparetipset: "Jeg sender dem til England, og så bytter jeg ut snippene," sa Hagen til DN

Les også: Hagen dropper ny skjorte

Han mente at dersom alle gjorde som ham ville det totale forbruket gå ned.

- Lite relevant

- Dette er et lite innblikk i milliardærbobla og lite relevant for folk flest, sier finansminister Kristin Halvorsen til avisen.

Hun sier hun ikke en gang visste at det var mulig å sende skjorter til England for å få skiftet ut snippen og at det for folk flest antagelig er billigere å kjøpe ny skjorte.

Les også: Rimi-Hagen: Er han virkelig?

Hun får støtte av partifelle Per Østvold.

- Jeg synes Stein Erik Hagen avslører hvor fjernt han lever fra folk flest. Bare frakten av skjorta til England, koster vel mer enn å kjøpe ny hos Dressmann, sier LO-toppen og SV-politikeren Østvold til Dagbladet.

- Virkelighetsfjernt

Heller ikke Marianne Aasen Agdestein fra Arbeiderpartiet er nådig i sin dom over Hagens sparetips.

- Dette er noe av det mest virkelighetsfjerne jeg har hørt på lenge, sier hun.

Kapital og Finansavisens redaktør og eier Trygve Hegnar ville ikke gi noen kommentar om saken til Dagbladet fordi "det er det tåpeligste og mest hårrreisende han har sett på veldig lenge".

Dabladet har forøvrig funnet ut at kun de som har skjorter som koster mer enn 2.000 kroner kan spare penger på å skifte snipp. Det å skifte snipp koster 300 kroner, iføgle skredder Fred Martin Ramstad.

Lærte av Heyerdahl

Hagen har ikke villet gi noen kommentar om saken til Dagbaldet, utover å si at det å bytte skjortesnippen var noe han har lært av Dagbladets styreleder Jens P. Heyerdahl som tidligere var konsernsjef i Orkla.

Avisen bringer også andre historiske sparetips fra de kondisjonerte. Blant annet det utsagnet prinsesse Marie Antoinette er beskyldt for å komme med da det franske folk forlangte brød.

"Hvis folket ikke har brød, kan de vel spise kake!"

Les flere økonominyheter på E24.

På forsiden nå