Hagen rømmer landet

Stein Erik Hagen flytter til Sveits for å unngå skatt.

			TIL SVEITS: Her feirer Stein Erik Hagen og kona Mille Marie Treschow 17. mai i Oslo. Det vil det kanskje bli slutt på.
TIL SVEITS: Her feirer Stein Erik Hagen og kona Mille Marie Treschow 17. mai i Oslo. Det vil det kanskje bli slutt på.

Mangemilliardæren Stein Erik Hagen rømmer landet sammen med familien for å unngå formuesskatt. Det melder TV2 Nyhetene.

- Det har vært en lang prosess, og vi har tvilt oss frem. Men vi har kommet frem til at vi ikke har noe annet valg, sier Stein Erik Hagen til TV2.

Han skal allerede ha kjøpt bolig til seg og Kona Mille Marie Treschow i Zürich.

- Lagt for hat

- Tenk deg et land hvor du går ut etter en gruppe mennesker, som da skal legges for hat og skal tas. Hva galt har man gjort? Man har betalt mer skatt enn gjennomsnittsnordmannen, man gir bort mye til veldedighet og forskning og andre ting og man skaper masser av arbeidsplasser.

- Og for dette skal man bli en "persona non grata". Da er det bedre å reise til andre land i Europa hvor de står med åpne armer, og gjerne tar deg i mot.

10 millioner i 2007

Hagen betaler stort sett bare formuesskatt. Ifølge ligningen for 2007 så betalte hagen 10 millioner kroner i skatt. Inntekten samme år var på 8.5 millioner.

Formuen som han skatter av som privatperson er på 1,25 milliarder kroner, men mesteparten av formuen ligger i investeringsselskapet Canica.

Canica er eid med 30 prosent av hver av barna og 10 prosent av Stein Erik Hagen selv. De tre barna var i 2007 registrert med en formue på snaut 2,7 milliarder kroner hver, og de betalte drøyt 16 milliner kroner hver i skatt.

Det har ikke lyktes E24 å komme i kontakt med Hagen.

Les også:

Polakk betaler like mye skatt som familen Hagen

Stoltenberg vil ta Hagen

På forsiden nå