Hegnar: - Han har tråkket på meg i seks år i Gyldendal

Trygve Hegnar følte seg trakassert og skviset ut av Gyldendal av erkerivalen, investor Erik Must.
<b>TUNGT Å SELGE: </b> Trygve Hegnar solgte alle Gyldendal-aksjene til Erik Must med tungt hjerte.
TUNGT Å SELGE: Trygve Hegnar solgte alle Gyldendal-aksjene til Erik Must med tungt hjerte.

Mandag solgte Trygve Hegnar sin 30,2 prosents aksjepost i Gyldendal til Erik Must for 250 millioner kroner. Det ga 70 millioner kroner i gevinst, men svært blandede følelser for Hegnar, som har kjempet for å bli i Gyldendal – men aldri ble valgt inn i styret

- Seks års trakassering i Gyldendal er ikke noe gøy, sier Hegnar til VG.

Investor og redaktør Trygve Hegnar eier tidsskriftene Kapital og Finansavisen. Han synes det har vært slitsomt å føle seg tilsidesatt i Gyldendal, og fastslår at det ligger en årelang personfeide bak.

- Ja, det er det ingen tvil om. Det er sannsynligvis noe som går 30 år tilbake i tid. Som ganske ung journalist skrev jeg en roman om ting jeg ikke likte i finansverdenen, som gikk som en føljetong i Kapital. Det var ikke veldig vanskelig å kjenne igjen Erik Must. Han tok det sikkert tungt den gangen. Men det har gått 30 år, og jeg synes han burde ha glemt det nå, sier Hegnar til VG.

- Respekterer Must

Han understreker at han respekterer Must som aksjemegler.

- Men han har klart å tråkke på meg i seks år i Gyldendal. Jeg føler stor lettelse over at presset endelig er borte, men jeg føler ingen glede ved å få 250 millioner kroner inn på konto. Gyldendal-toget har gått, sier Hegnar

I fjor var Trygve Hegnar så desperat etter å få like mye makt som Must, at han tilbød Hegnar Kjell Chr. Ulrichsen 600 kroner per aksje. Men Ulrichsen ville heller selge aksjer til Must for 350 kroner per aksje. Kraftig provosert, klaget han på budet til Oslo Børs. Men han fikk avslag både der og i Børsklagenemnda.

Musts kjøp av Ulrichsens aksjepost brakte ham over 50 prosent av selskapet og utløste dermed tilbudsplikten for resten av aksjene.

I dag har Erik Must og hans familie 85 prosent av aksjene i Gyldendal. De resterende aksjene er fordelt på 600-700 aksjonærer.

- Mitt mål er å opprettholde Gyldendal som et børsnoternt selskap, som fortsatt skal være en kulturinstitusjon i Norge, sier Erik Must.

- Har du forståelse for at Trygve Hegnar ble sliten av å bli holdt utenfor styret i seks år?

- Flertallet i Gyldendal har frem til nå ikke valgt å velge Trygve Hegnar inn i styret, selv om jeg personlig synes at han er en meget kompetent redaktør. Dette er ene og alene Hegnars valg, sier Erik Must.

Les flere økonominyheter på E24.

På forsiden nå