Hegnar refser Nobelprisvinner

- Nobelprisvinner, professor og investor Muhammad Yunus er usedvanlig usaklig og grådig, skriver Trygve Hegnar på lederplass.

Hegnar begrunner det med at Yunus brukte Nobelprisforedraget for å argumenterer for at aksjemajoriteten i Bangladesh-selskapet Grameenphone, som Telenor sitter på, burde overføres til Grameenphone.

- Nå, under et besøk i Oslo For å holde et foredrag, ber han igjen om at det norske folk skal engasjere seg for at Telenor skal gi fra seg sin kontroll i Grameenphone. Og denne gangen er han mer kynisk og usaklig en noen gang. Frekkhet uten grenser kan man kanskje kalle det, skriver Hegnar.

- Frekk

Han mener det er kritikkverdig at det forekommer barnearbeid hos Grameenphones underleverandører. Itilegg er Grameenphone ilagt en bot på 300 millioner kroner i Bangladesh for å ha jukset med rutingen av teletrafikken til utlandet.

-Muhammad Yunus er usedvanlig demagogisk og frekk når han hevder det er Telenor i Norge, med administrasjonen der, som er ansvarlig for alt, og at det er selvfølgelig er Telenor som må betale boten på 300 millioner kroner, raser Hegnar på lederplass.

- Primitivt

Yunus mener at selv om de har to styrepresentanter, kontrollerer Telenor alt.

- Det er temmelig primitivt til en professor og Nobelprisvinner å være, skriver Hegnar.

Grunnla Grameen Bank

Yunus er en bangladeshisk bankmann og økonom. Han har utviklet og grunnlagt et mikrokredittkonseptet som gir små lån til gründere som er for fattige til å kunne få tradisjonelle lån. Nobelprisvinneren er også grunnleggeren av Grameen Bank. I 2006 ble han Nobels fredspris sammen med Grameen Bank for arbeidet med å skape økonomisk og sosial utvikling nedenfra

Les flere nyheter på E24.

På forsiden nå