Spania tror på høyere vekst

Spanias regjering oppjusterer sine prognoser og spår 2,7 prosent økonomisk vekst i år.


<p><b>BEDRE TIDER:</b> Her ser vi en spansk fotballtilhenger under EM i frankrike sist sommer.</p>

BEDRE TIDER: Her ser vi en spansk fotballtilhenger under EM i frankrike sist sommer.

Ved årsskiftet lød prognosen på 2,5 prosent vekst i inneværende år, men situasjonen ser nå ennå lysere ut, mener statsminister Mariano Rajoy.

– Ferske data for første kvartal, samt nasjonale og internasjonale prognoser, har fått oss til å revidere vekstprognosen, sier Rajoy, som mener regjeringens anslag fortsatt er forsiktig.

Den spanske sentralbanken oppjusterte tidligere i måneden sin vekstprognose fra 2,5 til 2,8 prosent, og Det internasjonale pengefondet (IMF) oppjusterte onsdag sin prognose fra 2,3 til 2,6 prosent.

I 2016 vokste spansk økonomi med 3,2 prosent, men arbeidsledigheten i landet er fortsatt på skyhøye 18,6 prosent. Dette er rett nok en kraftig forbedring fra kriseåret 2013 da ledigheten var oppe i 27 prosent, men Spania har fortsatt nest høyest ledighet blant eurolandene, bare forbigått av Hellas.

Rajoy tror på ytterligere bedring også i arbeidsmarkedet og mener at det vil bli skapt 500.000 nye jobber neste år og like mange i 2019.

I statsbudsjettet for inneværende år har regjeringen lagt opp til en ledighet på 16,6 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå