Huitfeldt mener reformen virker

I fjor kombinerte 57.000 personer jobb og alderspensjon. Det er en økning på 58 prosent fra året før. Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) mener det betyr at pensjonsreformen virker.

<p><b>LYKKES:</b> Arbeidsminister Anniken Huitfeldt og statsminister Jens Stoltenberg på Arbeiderpartiets landsmøte.<br/></p>

LYKKES: Arbeidsminister Anniken Huitfeldt og statsminister Jens Stoltenberg på Arbeiderpartiets landsmøte.

Tallene kommer fram i rapporten «Pensjonsreformen – to år etter» som arbeidsministeren legger fram tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

I 2011 tok 36.000 personer ut fleksibel alderspensjon, et antall som økte til 57.000 i fjor.

– Om veksten i yrkesaktivitet blir like sterk i 2013 som 2012, har vi nådd et delmål i IA-avtalen. Det er spesielt «sliterne» – folk med lavere utdannelse og jobb i privat sektor – som står lenger, sier Huitfeldt til avisen.

Tallene i rapporten viser at på fire år har forventet videre tid i yrkeslivet for 50-åringer økt med et halvt år til 11,2. Tallene viser at det særlig er 61- og 62-åringer i privat sektor og i bedrifter med avtalefestet pensjon (AFP) som har klart størst vekst i andelen som har fortsatt i arbeid de siste to årene.

Forskningsleder Erling Holmøy i Statistisk sentralbyrå regnes som en av de fremste ekspertene på pensjonsreformen. Han er ikke overrasket over at man begynner å se effekter av reformen nå.

– Vi har allerede anslått en slik effekt, men jeg har ikke sett tallene selv og vil derfor ikke kommentere dem spesielt, sier Holmøy.

Les også:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå