Hver Skagen-ansatt får minst én million i bonus

Fem hovedeiere får samtidig inn 569 millioner kroner i utbytte.

			KAN SMILE HELE VEIEN TIL BANKEN: Skagens profilerte forvalter Kristoffer Stensrud.
KAN SMILE HELE VEIEN TIL BANKEN: Skagens profilerte forvalter Kristoffer Stensrud.

Skagen Fondenes eierselskap Skagen AS var en dundrende suksess i fjor. Selskapet dro inn driftsinntekter på pene 1,45 milliarder kroner i fjor, og resultatet etter skatt landet på 582 millioner kroner.

- 2009 har vært et eventyr for Skagen Fondene, sier gründer og en av hovedeierne, Åge K. Westbø til Aftenbladet.

- Vi er veldig stolte av resultatet og at vi har skapt bra avkastning for kundene, både i absolutt og relativ forstand, sier administrerende direktør Harald Espedal til E24.

Skagen Fondene har de seneste årene vært en pengemaskin, og det har ikke bare kommet eierne og ledelsen til gode. Selskapet har betalt ut bonuser til "vanlige" ansatte som er langt høyere enn det man ser andre steder.

Slik blir det også etter 2009. De 130 ansatte, fra resepsjonist til toppledelse, i Skagen AS får minst én million kroner hver i bonus.

- Men våre ansatte går mye lavere fastlønn enn andre steder. Fastlønnen ligger 30 til 70 prosent lavere enn det de kunne fått andre steder, sier Espedal.

De fem hovedeierne får en bonus hver på 36 millioner kroner. Espedal er en av dem som får 36 millioner kroner.

Les saken fra Aftenbladet her

Håver inn

Men for eierne er bonusen bare begynnelsen. Av resultatet havner formidable 569 millioner kroner i utbytte til eierne, mens 13,5 millioner overføres til egenkapitalen.

Skagen eies hovedsaklig av gründerne Kristoffer Stensrud, Åge Westbø, Tor Dagfinn Veen, samt administrerende direktør Harald Espedal, investeringsdirektør Kristian Falnes og forvalter Filip Weintraub.

Det er en sterkt økende interesse for aksje- og rentefond som gir Skagen de sterke tallene. Forvaltningskapitalen økte gjennom 2009 fra 57,3 milliarder norske kroner til 94,7 milliarder norske kroner. Det utgjør en økning på mer enn 65 prosent.

Espedal forklarer suksessen til Skagen Fondene med en god investeringsstrategi og erfarne og dyktige medarbeidere.

Samtidig har Skagen lykkes stort på markedsføring og kundekontakt. For eksempel er etableringene i Sverige og Danmark to suksesshistorier.

Variabel fest

Inntjeningen er delvis avhengig av den totale kapitalen som Skagen forvalter gjennom faste honorarer, men hvis fondene slår sine referanseindekser tar Skagen ekstra betalt. I 2009 ga denne ordningen 900 millioner kroner i såkalt variabelt honorar. Etter honorarer skapte Skagen samlet sett verdier for 9,5 milliarder kroner for sine kunder.

- vi har et forholdsvis lav fasthonorar, og målet er ikke å tjene for mye på det, men at det gir en trygghet i bunnen hvis markedene faller kraftig, sier Espedal.

I 2009 hadde de tre aksjefondene Skagen Vekst, Skagen Global og Skagen Kon-Tiki henholdvis 48 prosent, 27 prosent og 63 prosent i avkastning.

I tillegg til aksjefond har Skagen også flere rentefond.

Les også:

Flere E24-nyheter

På forsiden nå