- Ikke hev renten

LO, NHO og Norsk Industri med klar oppfordring til sentralbanksjefen før rentemøtet.

BER OM NULLMØTE: NHO-sjef John G. Bernander mener sammen med Norsk Industri og LO at renten burde holdes på dagens nivå.
BER OM NULLMØTE: NHO-sjef John G. Bernander mener sammen med Norsk Industri og LO at renten burde holdes på dagens nivå.

LO, NHO og Norsk Industri ber Norges Bank om ikke å heve renten på dagens rentemøte kl 14.

- Vi må stabilisere situasjonen, og da er det i hvert fall ikke grunnlag for å sette opp renten, sier LO-leder Roar Flåthen.

LES OGSÅ: 6 av 7 økonomer tror på renteheving

Flåthen argumenterer med at Norge allerede i dag har høyere rente enn de fleste andre land, noe som betyr at Norges Bank også må ha litt is i magen.

- Det er jo virkningen av en renteøkning i forhold til kronekursen som nå er viktig, og hensyn til sysselsetting og eksportindustrien må telle mer enn andre argumenter for rentesituasjonen, sier Flåthen til NRK.

Rentebeslutningen offentliggjøres kl 14, følg med på E24

Administrerende direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri mener Norges Bank i hvert fall ikke må bidra til at eksportbedriftene får både sterkere krone og prispress mot seg på det turbulente verdensmarkedet.

- Det er viktig fordi at hvis vi får en høy rente nå, er det en veldig stor fare for at det blir spekulasjoner mot den sterke krona. Da blir krona veldig sterk, og da vil arbeidsplasser gå tapt fordi alle som skal selge noe til utlandet vil tape betydelig konkurranseevne, sier Hansen, til NRK.

LES OGSÅ: Ingen vei utenom høyere rente

NHO-sjef John G. Bernander minner om at Norge også har en næringsmiddelindustri og et reiseliv å ta vare på.

- Vår innstendige anbefalinger er at Norges Bank nå lar renten ligge i ro, sier Bernander, og legger til at det er få grunner til å heve renten.

Syns du det du nettopp leste var interessant? Få flere lignende nyheter på e-post med PETROmedias nyhetsbrev

På forsiden nå