Dansk selskap nedbemanner på grunn av Iran-sanksjoner

Det danske selskapet Haldor Topsøe varsler oppsigelse av 200 ansatte og begrunner det med USAs sanksjoner mot Iran.


<p><b>KUTTER 200:</b> Danske Haldor Topsøe sier opp 200 ansatte på grunn av USAs sanksjoner mot Iran. Illustrasjonsbilde fra Teheran.</p>

KUTTER 200: Danske Haldor Topsøe sier opp 200 ansatte på grunn av USAs sanksjoner mot Iran. Illustrasjonsbilde fra Teheran.

Selskapet fremstiller katalysatorer og teknologi for kjemisk industri og raffinerier.

Det har kontor og betydelige interesser i Iran, men nå gjør de amerikanske sanksjonene det vanskelig å drive videre ettersom selskapet også er til stede i USA.

– Derfor er vi på grunn av de nåværende omstendighetene dessverre nødt til å si farvel til et stort antall gode kolleger, sier toppsjef Bjerne S. Clausen onsdag.

Han opplyser at selskapets kunder i Iran allerede har begynt å få problemer med å finansiere fortsettelsen av prosjektene.

I tillegg er det vanskelig for selskapet å få utbetalt penger fra Iran ettersom landets bankvesen ifølge Clausen er i ferd med å «fryse til».

Les mer: USA har gjeninnført sanksjoner mot Iran

Gjeninnførte sanksjoner

USA gjeninnførte tirsdag harde sanksjoner mot Iran, tre måneder etter at president Donald Trump varslet at USA trekker seg fra atomavtalen.

Avtalen fra 2015 førte til at de internasjonale sanksjonene mot landet ble hevet.

En ny runde med amerikanske sanksjoner blir iverksatt 4. november. De er rettet mot landets olje- og gassektor, og det er disse som også vil ramme det danske selskapet hvis det opprettholder sine investeringer i Iran.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå