Mener uttalelsene blir misforstått

Tidligere Ap-leder og statsminister Thorbjørn Jagland refses av partikolleger, men avviser at han har gitt uttrykk for å tro at Ap-ledelsen har mistet troen på valgseier.

<p><b>SKAPER STRID:</b> I et intervju med Dagens Næringsliv antydet Thorbjørn Jagland at Ap-ledelsen har begynt å miste troen på fortsatt rødgrønt regjeringssamarbeid.</p>

SKAPER STRID: I et intervju med Dagens Næringsliv antydet Thorbjørn Jagland at Ap-ledelsen har begynt å miste troen på fortsatt rødgrønt regjeringssamarbeid.

Den tidligere partilederen mener ifølge et intervju i Dagens Næringsliv lørdag at Ap-ledelsen har mistet troen på det rødgrønne samarbeidet, og tror at slaget allerede er tapt.

Søndag ettermiddag tilbakeviser Jagland at han har sagt eller ment dette. Han forklarer at han har vært «utenfor rekkevidde», og først nå har fått lest oppslagene i Dagens Næringsliv og Dagbladet.

LES OGSÅ: Jagland: - Ap konsentrerer seg ikke lenger om å vinne valget

- Tilbakeviser

- Jeg har aldri sagt eller ment at partiledelsen anser valget for tapt. Jeg gjorde i intervjuet i DN en sammenligning mellom valgene i 1993 og 1997, da vi var langt nede på meningsmålingene før valgkampen begynte. Og da som nå var det viktig å gå betydelig fram og gjøre et anstendig valg. Selvsagt er det viktig at Ap blir større enn Høyre, understreker Jagland i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ap-veteran ber Jagland reise utenlands i valgår

- Beklager

Thorbjørn Jagland skriver at Dagens Næringsliv ba ham bidra til å kaste lys over dynamikken i valgkamper.

- Jeg har ingen forutsetninger for å mene noe om hva den nåværende partiledelsen tenker om dette. Dersom mine analyser har bidratt til misforståelser, beklager jeg dette, skriver han.

- Dra utenlands

Jaglands uttalelser slik de ble gjengitt i Dagens Næringsliv, har skapt kraftige reaksjoner blant flere av hans partikolleger.

På det sosiale nettstedet Facebook la partikollega Steinar Gullvåg lørdag ut følgende kommentar: «Det vil være en åpenbar fordel om Thorbjørn Jagland henlegger sin ferie til det kriserammede Sør-Europa i valgår».

Gullvåg har vært stortingsrepresentant for partiet siden 2005, og har også en periode som politisk rådgiver i Gro Harlem Brundtlands andre regjering fra 1986 til 1989. Han sier til avisen at han lenge var en av Jaglands nære allierte i partiet.

- Derfor reagerte jeg spesielt hardt på dette utspillet. Jeg er veldig skuffet. jeg forstår ikke hva som ligger bak rett og slett. Det er vanskelig å forstå at en tidligere partileder kan gjøre noe sånt midt i en valgkamp, sier Gullvåg til Dagbladet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå