Jakter på 500 millioner kroner

Politiet jakter på en halv millard kroner som er innbetalt til aksjeklubben TA-invest.

Etter at forvalteren til aksjespareklubben TA-invest trakk seg på dagen leter politiet etter 500 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Oppgaven er å finne ut hvor et beløp på i overkant av 500 millioner kroner har blitt av. Vi ser at det er blitt investert penger. Men det vil ta tid å få full oversikt, sier politiadvokat Christian Stenberg ved finans- og miljøseksjonen ved Oslo politiavsnitt til DN.

"Jeg gir meg med aksjespareklubben med umiddelbar virkning", skrev den siktede 69-åringen i et brev til medlemmene av klubben etter i et brev å ha proklamert at han var psykisk utslitt etter flere angrep fra "mine venner".

Brudd på konsesjonsregler

Etter at finanskrisen slo inn har flere medlemmer forsøkt å få tilbake innskuddene sine, noen har fått det til etter å ha gått til ulike rettslige skritt. Den siktede har angivelig lovt å betale tilbake det medlemmene hadde i klubben per 1.januar 2007.

I det 13 årene aksjeklubben har eksistert har paret rapport om positiv avkastning på de inskutte pengene.

Benekter straffeskyld

I tillegg til siktelse for bedrageri, har kredittilsynet anmeldt det fengslede samboerparet for brudd på konsesjonsreglene for forvaltning av verdipapirer. Tilsammen er det kommet inn anmeldelser på i overkant av 100 millioner kroner i innskudd.

Det Frogner-baserte samboerparet benekter straffeskyld.

Til E24-forsiden

På forsiden nå