Jensen avviser å trekke oljefondet ut av kull

Finansminister Siv Jensen (Frp) slår fast at oljefondet ikke skal brukes som klimatiltak. Hun går langt i å avvise å trekke norske investeringer ut av kull.

<p><b>KLAR OM KULL:</b> Finansminister Siv Jensen (Frp) i Stortingets spørretime.</p>

KLAR OM KULL: Finansminister Siv Jensen (Frp) i Stortingets spørretime.

Opposisjonen på Stortinget vil trekke Statens pensjonsfond – Utland, populært kalt oljefondet, ut av kullselskaper, men fikk ikke finansministerens tilslutning til dette under Stortingets spørretime onsdag.

– Vi vil komme tilbake til disse spørsmålene i en melding til Stortinget i løpet av våren, sa Jensen, som understreket at oljefondet ikke skal brukes som klimatiltak.

SVs Bård Vegar Solhjell valgte likevel å tolke finansministeren dit at hun ved sine svar åpner for endringer i oljefondets investeringsportefølje når det gjelder selskaper som driver innen fossil energi.

– Jeg har ikke åpnet for noe slikt, svarte Jensen, som viste til at oljefondet skal være en profesjonell investor og ikke et verktøy for norsk utenriks- eller klimapolitikk.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå