Jimmy Carter har fått kreft i hjernen

USAs tidligere president Jimmy Carter (90) opplyser at han har fått påvist kreftsvulster i hjernen, svulster som har spredd seg fra leverkreften han er operert for.

<p><b>SNAKKET UT:</b> Tidligere president Jimmy Carter holdt pressekonferanse om kreften i Atlanta torsdag.</p>

SNAKKET UT: Tidligere president Jimmy Carter holdt pressekonferanse om kreften i Atlanta torsdag.

Carter opplyste på en pressekonferanse torsdag at han samme dag skulle begynne med strålebehandling.

– Nå er min skjebne i Guds hender, sa den tidligere presidenten.

90-åringen kom med kunngjøringen en drøy uke etter han fortalte at han hadde blitt operert for leverkreft. På torsdagens pressekonferanse sa han at kreften trolig har spredd seg til andre deler av kroppen også.

Til tross for den dystre diagnosen framsto Carter rolig og i relativt god form da han møtte pressen. Han sa han hadde det bra og var lite plaget av smerter.

Demokraten Carter var USAs 39. president og regjerte fra 1977 til 1981. Han tapte gjenvalget i 1980 for republikaneren Ronald Reagan. Siden har han viet sitt liv til internasjonalt fredsarbeid og jobbet som fredsmekler i store deler av verden, særlig under president Bill Clinton på 1990-tallet. I 2002 mottok han Nobels fredspris.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå