Kina gjengjelder USA med ny straffetoll

Under et døgn etter at USA bekreftet at de vil innføre 25 prosent toll på kinesiske varer verdt ytterligere 16 milliarder dollar, svarer Kina med samme mynt.


<p><b>SLÅR TILBAKE:</b> De amerikanske varene som omfattes av gjengjeldelsen har en verdi på 16 milliarder dollar, tilsvarende 131 milliarder norske kroner.</p>

SLÅR TILBAKE: De amerikanske varene som omfattes av gjengjeldelsen har en verdi på 16 milliarder dollar, tilsvarende 131 milliarder norske kroner.

Kina vil innføre ny toll på amerikanske varer verdt 16 milliarder dollar fra og med 23. august, bekrefter Kinas handelsdepartement onsdag kveld.

– Kina har nå sagt at vi ser deres 16 milliarder og vi matcher det, sier sjefstrateg Art Hogan ved B. Riley FBR, til CNBC.

Natt til onsdag varslet amerikanske tollinspektører at de vil begynne å innkreve sin toll også den 23. august, bekreftet kontoret til USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer. Tollene er i hovedsak rettet mot industrielle produkter som turbiner og stålbjelker.

De kommer i tillegg til tollen på 25 prosent som USA innførte mot en rekke andre kinesiske varer verdt 34 milliarder dollar 6. juli. Kina har sin i tur svart med toll på en rekke amerikanske varer.

Trump-administrasjonen har varslet at de også står klare til å innføre toll mot ytterligere kinesiske importvarer verdt opptil 200 milliarder dollar, og Kina har lovet ytterligere mottiltak.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå