Kina: Grunnlaget er lagt for å løse handelskonflikt

Etter å ha forhandlet med USA i tre dager, sier kinesiske myndigheter i en uttalelse at grunnlaget for å løse handelskonflikten er lagt.

ENIGE? USAs president Donald Trump på plass under den første offisielle delen av G20-toppmøtet i Hamburg i 2018. Ved hans høyre side sitter Kinas president Xi Jinping. Foto:
ENIGE? USAs president Donald Trump på plass under den første offisielle delen av G20-toppmøtet i Hamburg i 2018. Ved hans høyre side sitter Kinas president Xi Jinping. Foto:

– Kina og USA har gjennomført omfattende, grundige og omstendelige samtaler om handelsspørsmål og strukturelle utfordringer som er av felles bekymring, noe som førte til en gjensidig forståelse og la grunnlaget for å løse problemene som er til bekymring for begge parter, sier det kinesiske handelsdepartementet i en uttalelse.

Les også: Optimisme etter møter mellom Kina og USA – men mye må løses i handelskrigen

De sier videre at partene har blitt enige om å fortsette å holde tett kontakt.

Amerikanske myndigheter har fra mandag til onsdag denne uken vært i Beijing for å forhandle med kineserne om å løse handelskonflikten mellom landene. 1. desember avtalte president Donald Trump og president Xi Jinping å sette konflikten på pause i 90 dager for å komme fram til en løsning.

Uttalelsene fra kinesiske myndigheter kommer dagen etter at USA sa de var godt fornøyd med handelssamtalene. Detaljene fra forhandlingene er ikke kjent.

Fikk du med deg? Verdensbanken varsler svakere vekst i økonomien

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå