Kjemper for å få Stones til Trondheim

Først kom prinsessen og halve kongeriket. Nå kan Trondheim få enda et adelig besøk. Denne gang av Sir Mick Jagger og resten av Rolling Stones.
Rolling Stones har takket ja til å komme til Trondheim og opptre på Lerkendal stadion neste sommer.

- Datoen er klar, billettprisen er klar, bandet er klart, honoraret er fastsatt. Vi er så nær målet. Nå mangler bare et papir med bankgaranti for alle utgiftene, sier Terje Nilsen til Adresseavisen. For det er ikke billig å få et av verdens beste rock 'n' roll-band på besøk. Nå må Nilsen skaffe over 20 millioner kroner fra støttespillere som garanti for billettinntektene. Og det har Nilsen tenkt å klare, for nå har han kjempet i 14 år for å få Rolling Stones til Trondheim.

- Nifst mye penger

- Det er snakk om godt og vel 20 millioner kroner. Det er jo nifst mye penger, så det sier seg selv at flere må dra lasset for å få dette til. Klarer vi ikke å stille med garantibeløp, blir det ingen konsert, sier Nilsen.

Fredag gikk fristen fra Rolling Stones management ut, men Nilsen har klart å få noen ekstra dager til å hente inn garantien. Men byens tyngste finansaktører har ennå ikke vist tegn til å åpne pengeboka.

- Det har vært veldig vanskelig å få det trønderske næringslivet på banen. Det er store tall, og det er klart at det er en viss risiko i enhver garanti, sier Nilsen til VG.

- Hvordan er magefølelsen?

- Det har vært hektisk aktivitet i dag, men vi får se hva helgen bringer. De siste månedene har jeg levd med et pumpende hjerte, åpent magesår og søvnløse netter, innrømmer den ivrige initiativtageren.

Nilsen har vært Stones-fan lenge. Da bandet hadde konsert i Oslo i 1988 fikk han kontakt med Schuch Magee, som var teknisk sjef for Stones-crewet. Siden da har han vært i jevnlig dialog med managementet til Stones, og har vært tett på å få bandet til Trondheim både i 1990, 1995 og 1998.


- Tøffe forhandlinger

- Det har vært tøffe forhandlinger med managementet, forteller Nilsen til VG.

Særlig billettprisene har vært gjenstand for mange diskusjoner.

- De vil kjøre samme billettpris i Skandinavia, men jeg har prøvd å argumentere med at prisnivået i Norge er høyere enn i Danmark. Nå ender vi opp med en billettpris som ligger på samme nivå som det gjorde da Rolling Stones var i Oslo sist gang, forteller Nilsen litt fortvilet.

Kommer Rolling Stones til Trondheim, regner Nilsen med at nye Lerkendal stadion vil fylles med 35 000 personer.

- Med så mange mennesker går det iallfall ikke i minus. Da får støttespillerne igjen pengene sine, mener Nilsen.

Nå krysser han fingrene for at investorene vil komme på bedre tanker innen mandag.

På forsiden nå