Kommunal kontantstøtte kan stoppe eksport

Regjeringen kan spare titalls millioner hvis det innføres krav om boplikt i Norge for å motta kontantstøtte.

<p><b>VURDERER ENDRINGER:</b> Det kan bli krav om å bo i kommunen for å motta kontantstøtte.<br/></p>

VURDERER ENDRINGER: Det kan bli krav om å bo i kommunen for å motta kontantstøtte.

Nå spekulerer Kommune-Norge på at Solberg-regjeringen på sikt kan komme til å gjøre den statlige kontantstøtten kommunal. Da kan kravet bli at man må bo i kommunen for å få kontantstøtte, sier en ordfører til Vårt Land.

Dette kan ifølge Nav spare regjeringen for minst 41 millioner kroner, melder NTB.

I Høyres og Fremskrittspartiets regjeringserklæring sier partiene at de vil «Utrede omgjøring av kontantstøtten til en lovpålagt kommunal ytelse».

Kontantstøtten har vært omstridt siden den ble innført av Bondevik I i 1998. Da Stoltenbergs rødgrønne regjeringer styrte, ønsket SV å fjerne støtten, men møtte motstand i Senterpartiet. Da de borgerlige budsjettvennene sist uke ble enige om neste års statsbudsjett, ble kontantstøtten økt slik at ettåringer skal få 6.000 kroner i måneden, en tusenlapp mer enn i dag.

Ved utgangen av september fikk 682 personer, som var bosatt i EØS-landene, kontantstøtte fra Norge. Disse får i dag støtte fordi EØS-regelverket sier at de skal få folketrygdens ytelser, uavhengig av om de er bosatt i Norge eller i andre EØS-land.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå