- Kristin har skylden

Fremskrittspartiet mener at Kristin Halvorsen indirekte har skylda for at de fire nordlandskommunene har satset 451 millioner kroner i høyrisikable investeringer.

- Kristin Halvorsen og Finansdepartementet er medansvarlig for at kommunene har ønsket å ta høyere risiko for å få høyere avkastning.

Det påstår Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter, som er medlem i Finanskomiteen på Stortinget.

Les også: Ap-styrt gambling

I Finansdepartementet blir Hagesæters utspill møtt med latter.

- Det er omtrent like saklig som å hevde at voldskriminaliteten øker fordi en Frp-ordfører går med Bandidos-genser, sier statssekretær Roger Schjerva til E24, og sikter til saken tidligere i høst da Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen ble avbildet i en genser med symbolet til motorsykkelklubben Banadidos på.

- Signaler

Bakgrunnen er at Halvorsen har økt aksjeandelen i Oljefondet fra 40 til 60 prosent, noe Hagesæter mener signaliserer at det er greit man øker risikoen for å øke avkastningen.

- Det er en forskjell på sakene, men uansett har Halvorsen markedsført at økt risiko gir økt avkastning. Da synes jeg ikke de skal gå så høyt på banen, sier Hagesæter.

Hagesæter er enig i at det er en sammenheng mellom risiko og avkastning.

- Men det nye er at det er en finansminister fra SV som markedsfører det. Jeg tror nok det er noe som gjør større inntrykk på kommunene enn om blårussen, som de blir kalt, sier det, sier Hagesæter.

- Halvorsen burde understreket langt mer at man må ha kompetanse for å ta høyere risiko. I Oljefondet er det slik kompetanse, men det er det ikke i kommuner rundt om i landet, sier Hagesæter.

Schjerva mener at sammenligningen med Oljefondet er søkt.

- Det vedtaket var om hvordan man skal plassere faste, fremtidige inntekter, og vi hadde både intern og eksterne utredninger, sier Schjerva.

Les også:

Til forsiden

På forsiden nå