Høyre-topp om Mæland-behandlin g:   - Iskald og panisk lederstil

Høyre og KrF er ikke nådig med justisminister Grete Faremos håndtering av tidligere politidirektør Øystein Mælands avgang.

<p><b>INGEN KONTAKT:</b> Høyre-topp André Oktay Dahl mener justisminister Grete Faremos mangel på kontakt med tidligere politidirektør Øystein Mæland i forkant av hans avgang, viser at Faremo var mest opptatt av å beskytte seg selv.</p>

INGEN KONTAKT: Høyre-topp André Oktay Dahl mener justisminister Grete Faremos mangel på kontakt med tidligere politidirektør Øystein Mæland i forkant av hans avgang, viser at Faremo var mest opptatt av å beskytte seg selv.

Høyre og KrF kommer med krass kritikk av justisminister Grete Faremos håndtering av tidligere politidirektør Øystein Mælands avgang.

KrF-leder Knut Arild Hareide reagerer særlig på at Mælands avgang angivelig ble presset fram i forkant av en TV-debatt i NRK.

– Det bekrefter at justisministeren har utøvd dårlig lederskap i denne saken, sier Hareide til Aftenposten.

LES OGSÅ: Mæland: - Faremo presset meg

Mæland sa i et intervju med VG lørdag at han følte seg presset av Faremo (Ap) til å trekke seg. Han uttrykte misnøye med at han aldri fikk noen konkret begrunnelse for hvorfor han burde gå av.

André Oktay Dahl fra Høyre beskriver Faremos lederstil som «iskald» og «panisk».

– At justisministeren ikke har kontakt med politidirektøren, minner om at hun var mest opptatt av å verne seg selv, sier Dahl.

Øystein Mæland gikk av som politidirektør i august i år, kort etter offentliggjøringen av 22. juli-kommisjonens rapport som kritiserte politiets handlemåte under terrorangrepene i fjor.

LES OGSÅ: 

På forsiden nå