Her blokkerer bøndene mattransporten

Fredag morgen var bøndene i full gang med protestaksjonen mot landbruksoppgjøret. På Kalbakken i Oslo slapp ingen av ASKOs lastebiler forbi traktorene.

Like før klokken 6 dukket de aksjonerende bøndene opp med sine traktorer ved ASKOs grossistlager på Kalbakken. I det fuktige tåkehavet var 20–30 bønder på plass med fire traktorer som de hadde parkert utenfor portene.

Traktorene er parkert slik at trafikken kan kjøre forbi, men lastebilene kommer verken inn eller ut.

Mellom 200 og 300 bønder har planlagt å blokkere utkjøringen av varer fra Norgesgruppen, Coop og Remas grossistlagre over store deler av landet fredag morgen. Blokadene er en protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.

– Vi vil synliggjøre at norsk mat ikke er en selvfølge, sa leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, til NTB torsdag kveld.

Torsdag aksjonerte bønder langs veier og i butikker landet over, men fredag trappes altså aksjonen opp. Konsekvensen blir færre matvarer i butikkhyllene.

 <p><b>PROTEST:</b> Bønder blokkerer utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen.</p>

PROTEST: Bønder blokkerer utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen.

– Vi ønsker ikke å ramme forbrukerne, men vi må si klart ifra om konsekvensene av at regjeringen ikke vil satse på et jordbruk over hele landet. Det er en politikk som kan ramme forbrukerens ønsker om trygg kvalitetsmat, sier Bartnes.

– Vi har et godt grunnlag å gjennomføre aksjonen på, og organisasjonen er godt rigget for å gjennomføre aksjonen. Medlemmene våre er frustrerte over at vi ikke fikk til et forhandlingsresultat, sier bondelagslederen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå