Emirates kutter USA-flyvninger etter nye sikkerhetstiltak

Midtøstens største flyselskap Emirates reduserer antall flyvninger til USA som følge av lavere etterspørsel etter at USA innførte elektronikk-forbud.


<p><b>IKKE LIKE ATTRAKTIVT:</b> Emirates reduserer antallet flygninger til USA som følge av Trumps innreisepolitikk.</p>

IKKE LIKE ATTRAKTIVT: Emirates reduserer antallet flygninger til USA som følge av Trumps innreisepolitikk.

Emirates' kutt berører fem av selskapets tolv USA-destinasjoner. Fra neste måned blir antall flyvninger fra Dubai til Boston, Los Angeles og Seattle redusert fra to per dag til én daglig flyvning, og de daglige flyvningene til Fort Lauderdale og Orlando blir redusert til fem per uke.

Planen iverksettes fra neste måned, opplyste selskapet onsdag.

Beslutningen er fattet på forretningsmessig grunnlag som svar på svakere etterspørsel gjennom de tre siste månedene med president Donald Trump ved makten, opplyser selskapet.

Trump-administrasjonen har i løpet av denne perioden forsøkt å hindre reisende fra hovedsakelig muslimske land.

USA innførte i slutten av forrige måned nye sikkerhetstiltak som rammer passasjerer som flyr direkte til USA fra åtte land i Midtøsten og Nord-Afrika.

De må legge elektronisk utstyr som bærbare datamaskiner, nettbrett, spillkonsoller og kameraer i innsjekket bagasje. Det er gjort unntak for mobiltelefoner og medisinsk utstyr.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå