Lund presset Støre

Så sent som i januar purret Statoils konsernsjef Helge Lund utenriksminister Jonas Gahr Støre for en ambassade i Algerie.

Statoil presset hardt på utenriksminster Jonas Gahr Støre for å etablere en ambassade i Algerie. Så sent som i slutten av januar purret konsernsjef Helge Lund i Statoil på en avgjørelse fra utenriksministeren, skriver Dagens Næringsliv.

Skrev til Støre

Avisen har fått tak i brev mellom de to, som gir innblikk i prosessen forut beslutningen om å legge ned ambassaden i Tunisia og opprettelsen av en ny i Algerie.

- Jeg viser til tidligere kontakt om behovet for en norsk ambassade i Algerie. Jeg ønsker med dette å følge opp saken og ber om dialog med departementet em en eventuell etablering av ambassade i Algerie, skriver Lund.

Lund fremhever spesielt det betydelige gassengasjementet Statoil har i Algerie, men også at Norge har et godt rennomé i landet.

Støre svarte

- Jeg takker for ditt brev tidligere i år, med nyttige innspill til Utenriksdepartementets vurdering av behovet for å opprette en ambassade i Algerie, svarer Støre.

- Jeg er opptatt av at utenrikstjenesten skal være en støttespiller for norsk næringsliv, og ønsker å bruke tjenestens globale representasjonsnettverk til å betjene våre næringsinteresser på beste måte, skriver han videre.

Vedtaket om å opprette ambassade i Algerie skjedde i fjor høst og den åpner om et par måneder, skriver DN.

På forsiden nå