Måling: Pilene fortsetter å peke nedover for Høyre og Frp

Høyre og Fremskrittspartiet får en oppslutning på henholdsvis 21,7 og 9,9 prosent i en ny meningsmåling.

<p><b>FALLER:</b> Høyre og Frp fallerpå meningsmåling. Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) her under finansdebatt på Stortinget i januar.</p>

FALLER: Høyre og Frp fallerpå meningsmåling. Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) her under finansdebatt på Stortinget i januar.

Nedgangen er på 1 prosentpoeng for Høyre og 1,4 prosentpoeng for Frp på én måned, viser Aftenpostens februarmåling utført av Respons.

41,1 prosent av de spurte svarer de ville stemt Arbeiderpartiet dersom det var stortingsvalg i morgen, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng.

Asylbarnsaken har fått Erna Solbergs regjering til å sprike stadig mer, mener Anders Todal Jenssen ved NTNU i Trondheim.

– Velgerne legger en hel del vekt på det valgforskerne kaller «performance»: De vil ha en handlekraftig regjering som er i stand til å få til noe, sier han.

Solberg selv erkjenner at asylbarnsaken har skadet samarbeidet mellom regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF.

– Det er ingen tvil om at selve saken har gjort samarbeidet på dette området vanskeligere, sier hun til avisen.

Bak de tre store følger Senterpartiet, som har en fremgang på 1,3 prosentpoeng til 5,9 prosent. Deretter kommer KrF med 5,8 prosent (+0,5), Venstre med 5,2 prosent (+0,4), SV med 4,1 prosent (-0,5), De Grønne med 3,3 prosent (-0,4 prosent) og Rødt med 1,8 prosent (+0,6).

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå