Maduro ønsker møte med Trump

Venezuelas president Nicolás Maduro, som flere ganger har latterliggjort president Donald Trump, ønsker nå å møte ham for å diskutere forholdet mellom landene.


<p><b>VIL MØTE TRUMP:</b> Venezuelas president Nicolas Maduro, her mens han holder en lommeutgave av grunnloven på talerstolen i parlamentet.</p>

VIL MØTE TRUMP: Venezuelas president Nicolas Maduro, her mens han holder en lommeutgave av grunnloven på talerstolen i parlamentet.

Maduro sa dette til landets nye grunnlovsgivende forsamling torsdag. Han ønsker å arrangere en telefonsamtale eller et møte med den amerikanske presidenten.

– Donald Trump, her er hånden min, sa presidenten, og la til at han ønsker et like sterkt forhold til USA som han har med Russland.

Dette kommer ikke lenge etter at Maduro varslet Trump at Venezuela aldri vil gi etter som svar på at USA innførte sanksjoner mot ham.

USA, EU og en rekke latinamerikanske land har rettet kraftig kritikk mot valget på en ny grunnlovsgivende forsamling, som støtter Maduro. Forsamlingen har erklært seg selv overordnet den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen og alle øvrige deler av landets statsapparat.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå