Merkel og Sarkozy krever gresk lydighet

Hellas må leve opp til sine forpliktelser, krever Angela Merkel og Nicolas Sarkozy. Landet vil ikke få utbetalt kriselån uten at det vedtar nye sparetiltak, advarer de.

<p>OPPGITT OVER HELLAS: Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy holdt mandag en felles pressekonferanse i Paris.</p><p> </p><p> </p>

OPPGITT OVER HELLAS: Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy holdt mandag en felles pressekonferanse i Paris.

 

 

Tysklands statsminister og Frankrikes president møttes mandag i Paris for å drøfte krisen i eurosonen.

De krever at Hellas må vedta sparetiltakene som EU, Den europeiske sentralbanken (ECB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) har satt som vilkår for å utbetale nye kriselån.

– Grekerne ga oss løfter. Nå må de skrupuløst overholde disse. Det finnes intet alternativ, og det er knapt med tid. Det er et spørsmål om dager. Vi trenger en avtale nå, sa Sarkozy.

– Normalt å støtte

Merkel avviste i Paris kritikk for at hun støtter Sarkozys forsøk på å bli gjenvalgt. Den tyske statsministeren er blitt kritisert på hjemmebane for å blande seg for tett inn i fransk innenrikspolitikk ved å gå ut og si at hun vil hjelpe Sarkozy i valgkampen.

– Jeg støtter Nicolas Sarkozy på alle måter fordi vi tilhører politiske partier som er venner. Det er normalt at man støtter partier som er venner, sa Merkel i Paris mandag.

De to skulle mandag kveld intervjues sammen på fransk og tysk TV for første gang.

LES OGSÅ: Avviser deadline for Hellas

Slakter reforhandling

Merkel minnet om at Sarkozy tilbake i 2009 støttet henne under hennes egen valgkamp.

Sarkozy takket Merkel for hennes «vennskap og tillit». Han slaktet samtidig utspillet fra rivalen François Hollande om å reforhandle finanspakten eurolandene pluss åtte av de ti utenforlandene er enige om å opprette.

Sarkozy, som ennå ikke har kunngjort offisielt at han er kandidat i presidentvalget i slutten av april og mai, ligger bak Hollande på meningsmålingene.

LES OGSÅ: Greske fagforeninger kaller inn til 24-timers streik

På forsiden nå