Milliard-kvinnene

De to søstrene Helene (42) og Marianne Odfjell (37) er til sammen god for over ni milliarder kroner.

Norges 400 rikeste er verdt 732 mrd., ifølge Kapital.

Det kommer frem i finanstidsskriftets liste over de rikeste personene i Norge.

Se bildeserien: NORGES RIKESTE 2007

På listen over de rikeste kvinnene i Norge har Helene Odfjell inntatt førsteplassen med sine seks milliarder i formue, mens Marianne ligger på fjerdeplass med sine tre milliarder i formue.

Ifølge finanstidsskriftet har de to gjort et kraftig hopp oppover på listen fra i fjor. Blant annet skal salget av riggen Deepsea Trym for 1,4 milliarder kroner ha bidratt til bykset på listen.

De to forretningskvinnene, som bor i London, eier henholdsvis 2/3 og 1/3 av Norges største bore- og oljeservicekonsern, Odfjell Drilling AS.

Langsiktig

Ifølge Bergens Tidende er de langsiktige og vil ikke høre snakk om å selge.

- Vi har et privat og langsiktig industrielt perspektiv på satsingen, sa Marianne til Bergens Tidende i forbindelse med åpningen av selskapets nye administrasjonsbygg i Bergen i mai.

Men det er ikke bare Marianne og Helene som kan smykke seg med tittelen kvinnelig milliardær.

Shanghaiet

På annenplass blant kvinnene, med anstendige 5,2 milliarder kroner, finner vi nykommeren Yuhong Yin Hermansen (39). Hun er enke etter Folke Hermansen og sterkt involvert i Celcius Invest AS, som blant annet eier Det Stavangerske Dampskibsselskap AS.

Folke Hermansen og kinesiske Yuhong møttes på kaia i Shanghai, da hun hjalp Hermansen og en forretningsforbindelse som hadde mistet fergen.

I 1995 flyttet Yuhong til Stavanger, og i mars 1998 giftet hun seg med Folke Hermansen.

MER: Les historien om Yuhong Jin Hermansen.

Bare åtte år etter at de giftet seg måtte Hermansen gi tapt for kreften. 5. oktober i fjor ble Yuhong igjen alene med de to sønnene på tre og seks år, og et av Norges største familieeide forretningsimperier.

Rannfrid Rasmussen (72) har økt sin formue med en snau milliard siden i fjor, og innehar tredjeplassen med 4,3 milliarder kroner. Over en milliard kroner etter kommer Marianne Odfjell på en fjerdeplass.

De neste innenfor topp ti er Marit Mohn Westlake (61), med 2,9 milliarder. Rimi-Hagens kone, Mille-Marie Treschow (54) har sjetteplassen med formue på 2,4 milliarder, mens Ruth K. Mustad Brevreng (55) følger hakk i hæl med 2,3 milliarder, det samme som Anne Merete Steensland (54).

... og her er de rikeste gutta

John Fredriksen (63) er fortsatt Norges rikeste, med en formue på drøye 55 milliarder kroner. På de neste plassene er det ingen overraskelser: Stein Erik Rimi Hagen (51) (24 mrd), Olav Thon (84) (20,8 mrd) og Kjell Inge Røkke (48) med 19,8 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Her er Norges rikeste

På forsiden nå