Milliardær og tidligere presidentkandidat Ross Perot er død

Texas-milliardæren Ross Perot er død, 89 år gammel, opplyser en talsmann for familien. Perot prøvde å bli president i USA to ganger.

Perot døde tidlig tirsdag, opplyser familiens talsmann James Fuller.

Han hadde kjempet mot leukemi i fem måneder, skriver avisen Dallas Morning News.

Perot stilte som uavhengig presidentkandidat i 1992. Der fikk han 18,9 prosent av stemmene da han stilte mot Republikanernes George H.W. Bush og Demokratenes Bill Clinton. Det er den største prosentandelen en tredje kandidat hadde fått i USA på 80 år.

Clinton vant valget, en seier Republikanerne ga Perot skylden for.

Fire år senere forsøkte Perot seg på nytt, etter å ha dannet Reformpartiet i 1995. Forsøket på å bli president mislyktes igjen. Han fikk 8,1 prosent av stemmene i 1996-valget, noe som fortsatt er en høy andel for kandidater som ikke tilhører de to store partiene. I 1996-valget tapte han mot Clinton igjen. Republikanernes kandidat var Bob Dole.

Perot gjorde ikke flere forsøk på å bli valgt til politiske verv, men støttet ved senere valg republikanerne.

Perot startet sin yrkeskarriere som selger for dataselskapet IBM i 1957. Fem år senere forlot han IBM og startet sitt eget selskap, EDS (Electronic Data Systems). Han solgte majoritetskontrollen i selskapet til General Motors i 1984 for 2,5 milliarder dollar.

Fire år senere startet han et nytt IT-selskap, Perot Systems. Perot Systems ble kjøpt opp av Dell for 3,9 milliarder dollar i 2009 og solgt videre til NTT Data i 2016.

Perots formue var ifølge magasinet Forbes i april på 4,1 milliarder dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå