Millionskrell av Støres formue etter fondssalg

Ap-lederen forsikret at han ikke ville tjene penger da han dumpet omstridte fondsinvesteringer i fjor. Nå krymper formuen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre står oppført med 61,2 millioner kroner i formue i skattelistene for 2017. Det er en reduksjon på 2,93 millioner fra året før.

Støre har i en årrekke plassert store deler av formuen i ulike fond gjennom familieselskapet Femstø, inkludert et irsk hedgefond som forvaltes av Egerton Capital.

I fjor oppga Støre at han har solgt seg ut av flere av fondene, etter medietrøkk og kritiske spørsmål rundt plasseringene.

– Jeg tjener ikke penger på det, svarte Støre når VG spurte om fondsexiten medførte tap.

Hvor mye av formuesreduksjonen som kan knyttes til fondssalgene er imidlertid uklart, for Støre tok også andre grep om sine investeringer i fjor.

Blant annet solgte han seg ut av to boligprosjekter i Oslo etter at Dagbladet avslørte tvilsomme arbeidsforhold blant flere underleverandører, opplysninger som Støre selv reagerte på.

Ap-lederen står oppført med 2.754.165 kroner i inntekt for 2017, en reduksjon fra 3,9 millioner kroner året før.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå