Nå må biffen merkes

Fra 1. januar år 2000 blir det ikke lenger frivillig i Norge å merke hvor biffen du kjøper kommer fra.
Det innebærer at du som forbruker ikke skal være i tvil om du spiser norsk, fransk eller afrikansk storfekjøtt. Trolig vil andre typer kjøtt få det samme kravet til merking etter hvert.

Opprinnelsesmerkingen er basert på at det etableres et system som skal gjøre det mulig å spore kjøttet tilbake til den besetningen eller det dyret kjøttet kommer fra, ifølge Matforsks Matnytt.

- Folk flest vil vite hvor maten kommer fra, spesielt kjøtt. De har et trygghetsbehov. Merkingen vil tilfredsstille dette behovet, for folk er mest opptatt av hvilket land kjøttet kommer fra, sier Einar Ingoldstad, administrerende direktør i Godt Norsk til VG.

I dag er det også mulig for deg og meg som forbrukere å finne kjøtt i butikken merket med hilsen fra oksen Ferdinand på Dal eller Dagros på Ås - men dette er bare en frivillig ordning.

På forsiden nå