Navarsete mener Borch kan bli toppolitiker

Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete mener Senterungdommens leder Sandra Borch kan bli en politisk stjerne. Navarsete berømmer Borch for å kjempe mot mobbing.

<p>GIR FULL STØTTE: SP-leder Liv Signe Navarsete (t.h.) gir full støtte til lederen av Senterungdommen Sandra Borch (t.v.) etter at hun ble grovt hetset i radio. Bildet er fra en tidligere anledning.</p>

GIR FULL STØTTE: SP-leder Liv Signe Navarsete (t.h.) gir full støtte til lederen av Senterungdommen Sandra Borch (t.v.) etter at hun ble grovt hetset i radio. Bildet er fra en tidligere anledning.

De siste ukene har Borch blitt utsatt for hets. Det toppet seg med et innslag i Radio 3 i Bodø der det het at Borch skulle vært skutt og at hun ikke var «spesielt genetisk egnet for videre reproduksjon». Radiokanalen har i ettertid beklaget.

Borch får nå støtte fra Navarsete.

– Jeg har enorm respekt for henne: Jeg er stolt av at ungdomspartiet vårt har en så tøff leder. Jeg synes Sandra gjør en modig jobb med å fronte dette, vise det fram og sette det på dagsorden, sier Navarsete til VG.

Navarsete håper Borch ikke forlater rampelyset.

– Sandra har alle kvaliteter som skal til for å være en toppolitiker. Det er definitivt ikke hvor høy hun er som avgjør det. Hun viser hele veien at hun er tøff, uredd og meningssterk, sier Navarsete.

Det er blitt lett for folk å bruke internett som arena til mobbing, mener hun, og oppfordrer til nasjonal debatt.

– Vi må ha en nasjonal debatt på dette emnet. Er det akseptabelt at det er slik i Norge i dag? Dette er en viktig samfunnsdebatt over det hele. Den berører så mange. Det er et kjapt og voldsomt samfunn som utvikler seg på nettet, sier Navarsete.

På forsiden nå