Navarsetes ektemann erklærte seg inhabil i veisak

Liv Signe Navarsetes ektemann erklærte seg inhabil da Lærdal kommune behandlet den omstridte veisaken.

Tidligere varaordfører Lars Petter Nesse, Navarsetes ektemann, var en av fire som ble erklært inhabile da kommunestyret behandlet saken, skriver Bergens Tidende.

– Alle politikerne som bodde innenfor planområdet, gjorde det. Det ble sagt at «her har vi ordfører, varaordfører og samferdselsminister i samme område. Her må vi være obs», opplyser Monika Lysne, arealplanlegger i Lærdal kommune.

NRK meldte tirsdag at Navarsete tok direkte kontakt med miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) etter at kommunestyret hadde vedtatt å gå inn for å legge E16 i en tunnel istedenfor i en åpen trasé 300 meter fra huset til Navarsete og Nesse.

En uke før regjeringen gikk av, sendte Samferdselsdepartementet ut et brev med et vedtak som støttet kommunens avgjørelse. Saken var til behandling i departementet fordi Statens vegvesen leverte inn en innsigelse på kommunens vedtak.

Liv Signe Navarsete selv mener hun ikke er inhabil og har sagt til NTB at hun tar kritikken med stor ro. Solhjell har sagt at henvendelsen fra Navarsete ikke hadde noen innvirkning på vedtaket.

Olaug Skjerdal, som var setteordfører i saken, sier at Navarsetes ektemann meldte seg inhabil fordi ett av de opprinnelige traséforslagene sneiet borti Nesses eiendom.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå