Nettmegler starter forsikringsselskap

Norges nest største nettmegler melder seg på kampen om forsikringsmarkedet. Bakgrunnen er skatteutsettelse også for privatpersoners aksjegevinster.
<b>FÅ TVANGSSALG:</b> DNO-raset førte til færre tvangssalg enn forventet, noe som gleder Rolf Dammann, daglig leder i Netfonds.
FÅ TVANGSSALG: DNO-raset førte til færre tvangssalg enn forventet, noe som gleder Rolf Dammann, daglig leder i Netfonds.

Netfonds-sjef Rolf Damman er spent. 53-åringen, som leder Norges nest største nettmeglerhus med over fire prosent av totalomsetningen på Oslo Børs i januar, er på vei inn i nye jaktområder.

Nå skal han bli stor på forsikring og utfordrer livforsikringsselskaper som Storebrand, Nordea og Vital.

- Dette er spennende. Det er ikke hver dag man starter et livselskap. Jeg anser dette som likt og rettferdig, slik at det ikke skal være nødvendig for privatkunder å opprette aksjeselskap for å oppnå skatteutsettelser, sier Rolf Damman til E24.

Les også: Nettmeglerne spiser markedsandeler

Utsetter skatt

Bakgrunnen for at Damman nå starter opp selskapet Netfonds Livsforsikring, er at livforsikringsreglene gjøre det mulig for privatkundene å utsette beskatning på gevinster i aksjemarkedet.

Dette betyr at meglerhusets kunder kan forvalte sine pensjonsmidler etter ønske, og på egen risiko. Netfonds har begrenset konsesjon for å tilby forsikringsprodukter, og vil i hovedsak tilby kapitalforsikring.

- Vi tilbyr kapitalforsikring uten avkastningsgaranti. Her investerer kundene pengene sine selv gjennom sparekonto i Netfonds, sier Damman til E24.

- Denne kontoen gir privatpersoner samme mulighet til å utsette skattene som aksjeselskaper og såkalte Nuf-selskaper, legger han til.

Reinvestering

Netfonds` kunder vil dermed kunne oppnå en langt høyere avkastning enn dersom de på ordinært vis hadde realisert gevinstene fra sine private aksjehandler.

Grunnen til dette er at kundene får mulighet til å utsette skatten på de realiserte gevinstene.

Dermed kan kundene reinvestere de gevinstene de har på sparekontoen gjennom aksjemarkedet slik at de oppnår en slags renters rente-effekt.

- Dette er en selvbetjent sparekonto. Det nye nå er at kundene også kan handle enkeltaksjer og andre børsnoterte verdipapirer gjennom sparekontoen, sier Damman som presiserer at pengene kan taes ut når kunden selv ønsker dette.

Konkurrerer

Netfonds-sjefen mener nettmeglerens forsikringstilbud er svært attraktivt.

- Vilkårene er langt gunstigere enn de andre livselskapene. Produktet er et billig alternativ. Det er to grupper dette er spesielt gunstig for: langsiktige sparere og svært aktive tradere. Sistnevnte er jo egentlig veldig stabile sparere fordi pengene som regel forblir i markedet, sier han.

Les flere E24-nyheter her.

På forsiden nå